2023 Yürekli Demiryolu Ödülü'nü bu yıl Kölnlü Türk genci Tolga Özgül`e verildi

  • Güncelleme: 17.05.2023 23:30
2023 Yürekli Demiryolu Ödülü'nü bu yıl Kölnlü Türk genci Tolga Özgül`e verildi

Alman kamu demir yolu sirketi Deutsche Bahn`dan (DB): Almanya genelinde 2023 yılında en büyük Trenci Ödülü’ne “Eisenbahner mit Herz” Türk genci layik görüldü.

Yürekli Demiryolu görevlisi ödülü bu yıl DB İnsan Kaynakları Direktörü Martin Seiler tarafından GDL Sendika Başkanı Tolga Özgül`e verildi.

Düsseldorf Havalimanı istasyonunda DB çalışanı ve GDL Sendika Başkanı Tolga Özgül, genc bir yolcunun peronda iki kişi tarafından taciz edildiğini fark edince uzun süre tereddüt etmedi. Özgül, hemen devreye girer ve kadına yardıma ihtiyacı olup olmadiığını sorar. Tayvanlı bir turist olarak Almanca anlamadığı için İnglizce deniyor. Ağlamaya başlar ve şoktan katılaşır. Özgül kaçan iki kişinin karşısına çıkar ve polisi arar. Gerçekleri kaydettikten sonra, genc Tayvanlı kadına trenine kadar eşlik eder ve güvenli bir şekilde gitmesine sağlar. Özgül, cesur müdahalesiyle genç bir kadının cinsel saldırıya uğramasını engeller.

Bu örnek davranışı sebebiyle Tolga Özgül seyircilerin favorisi ile Allianz Pro Schiene Yılın Trencisi olarak seçildi.

Özgül, “Bu ödül benim için çok önemliydi ve bu sebeple Allianz Pro Schiene’ye ve değerli Fliege’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Özgül duygularını şöyle ifade etti: “Her çalışan helal kazanç için ter döker. Emeğin yüce değer olduğunun bilinciyle hareket eder. Başarısını övgü ve ödülle taçlandırır. Övgü, hak eden için bir değer taşır. Bugüne kadar aldığım ödüller gibi, bu ödül de çocuklarıma bırakabileceğim en büyük zenginlik ve en büyük miras olacaktır.”

Alman Tren Yolu (Deutsche Bahn AG) CEO`su Dr. Richard Lutz: “Maalesef, yardım etme isteği ve medeni cesaret hafife alınamaz. Her ikisinin de demiryolu ailesinde hala yaygın olduğunu görmek çok daha güzel: Kazananlar bunu kanıtladı. Her gün yolculara yardım eden tüm meslektaşları adına tebrikler Tolga Özgül.” ifadeleri kullandı.

Deutsche Bahn AG İnsan Kaynakları ve Hukuk İşlerinden Sorumlu, Yönetim Üyesi Martin Seiler ise “İstasyonda, ICE`de veya bölgesel trende fark etmeksizin: DB çalışanları cesur ve gezginlere yardım etmeye kararlı. Bu yılin ödül kazananları örnek teşkil ediyor. Çalışanlarımız adina gururlu ve mutluyuz” dedi.