39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda ödül alan eserler sergileniyor

  • Güncelleme: 22.09.2020 21:27
39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda ödül alan eserler sergileniyor

39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen 103 eser, sanal sergide sanatseverlerle bir araya geliyor.

1981 yılından bu yana kesintisiz olarak gerçekleştirilen Türkiye’nin en uzun soluklu çocuk resim yarışması olan Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nı kazanan eserler, bu yıl sanal sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Türkiye’de gıda sektörünün öncü markası Pınar, çocukların gelişimine katkı sağlamak ve geleceğin sanatçılarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nı bu yıl dijital dünyaya taşıdı. Türkiye’nin yedi bölgesi, Almanya, Özel Eğitim Uygulama Okulları ile sosyal medya kategorilerinden 5.461 resmin katıldığı 39.Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nda seçilen 30 resim ile jüri tarafından sergilenmeye değer görülen 73 resim Pınar Çocuk Resim Yarışması Sanal Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

“Kurulduğumuz günden bu yana hem sağlıklı ürünlerimiz hem de sosyal sorumluluk projelerimizle gelecek nesillerin gelişimine katkı sağlıyoruz” diyen Pınar Süt Mamülleri Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması ile ülkemizin en uzun soluklu resim yarışmasına imza atarak, yarışmamıza katılan çocuklarımızın hayallerine ortak olmak, düşünce, duygu ve beklentilerini özgürce ifade ettiklerini görmek bizleri de heyecanlandırıyor. Her yıl Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleştirdiğimiz sergimizi bu yıla özel hayata geçirdiğimiz sanal sergi ile daha çok çocukla paylaşmayı hedefliyor; sanatın dijital dünyayla birleşmesine katkı sağlıyoruz” dedi.

Pınar Foods GmbH Almanya Genel Müdürü Sami Murat Ertunç ise yaptığı açıklamada, "Yıllardır sanata ve gençlerin gelişimine değer veren kuruluşumuz Türkiye’nin yedi bölgesi ve Almanya'da öğrencilerimize 39 yıldan bu yana Pınar Resim Yarışması ile imkan sağlamaktadır. İki toplum arasındaki bağın güçlendirecek adımları Pınar Foods GmbH olarak desteklediğimiz için ayrica mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Üç öğrenciye eğitim bursu
39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın jüri değerlendirmeleri sonucunda Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’ndan bir yıllık eğitim bursu kazanan öğrenciler de belli oldu. Gaziantep, İstanbul ve Bingöl İlköğretim Okulu’ndan dereceye giren öğrenciler Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması 1 yıllık eğitim bursunun sahibi oldu.

39. Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nın sanal sergisini ziyaret etmek isteyenler sergiye www.pinar.com.tr linkinden ulaşabilecek.