Alman İçişleri Bakanı Hacı Bayram Camii’ni ziyaret etti

  • Güncelleme: 05.10.2022 18:41
Alman İçişleri Bakanı Hacı Bayram Camii’ni ziyaret etti

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Dillingen Hacı Bayram Camii, 3 Ekim Açık Cami Günü münasebetiyle düzenlenen programda Saarland Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Jost’u ağırladı.

İki Almanya’nın birleşmesi günü olan 3 Ekim tarihinde Almanya geneli DİTİB camilerinde düzenlenen Açık Cami Günü etkinliği kapsamında camiyi ziyaret eden Bakan Jost, cami yöneticileri ve cemaatle bir araya geldi.

Dillingen DİTİB Hacı Bayram Camii Dernek Başkanı Fatih Ünal’ın selamlama konuşmasının ardından din görevlisi Abdullah Güney Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Almanca meali vermesiyle başlayan etkinlikte, Saarland Eyalet Birliği sekreteri İbrahim Çelik, cami müştemilatı ve DİTİB çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Saarland Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Jost’un DİTİB Hacı Bayram Camii’ne yapmış oldukları ziyaretten ötürü teşekkür eden Çelik, ziyaretin Dillingen’de yaşayan Müslümanları mutlu ettiğini söyledi. Almanya‘daki enerji krizine karşı tedbirlerin alınmasında DİTİB cami dernekleri olarak yardımcı olduklarını ifade eden Çelik, “Bu zor günlerde cami dernekleri olarak enerji krizine karşı önlemler alıyoruz. Bu yönde Köln Genel Merkez’den de dikkat edilmesi gereken hususlarda hazırlanan bilgilendirmeyi cami derneklerimizle ve cemaatimizle paylaşıyoruz. Çocuklarımızın okullarında başarı sağlamaları yönünde eğitimlerine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Dillingen DİTİB Hacı Bayram Camii’ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Saarland Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Jost, bakan olmadan önce de birçok kez camiyi ziyaret ettiğini belirtti.

Gösterilen misafirperverlikten ötürü dernek yöneticilerine teşekkür eden Bakan Jost, dini boyutta eş değerlere sahip olduklarını dile getirerek, cami derneğiyle özellikle spor ve eğitim alanında birlikte çalışmalar yapma düşüncelerinin olduğunu söyledi.

Bakan Jost, konuşmasında, “Birbirimiz hakkında konuşmak yerine birbirimizle konuşmalıyız“ cümlesini birçok kez tekrarladı.

Türk mutfağından ikramların bulunduğu ziyarette Bakan Jost cemattin sorunlarını dinledi ve elinden geldiğince sorunlara çözüm üreteceğini söyledi.

Cami cemaati ile bir süre sohbet eden Bakan Jost, ardından camiyi gezdi.

Ercüment Aydın / Köln