Bad Bentheim’de camiye çirkin saldırı

  • Güncelleme: 22.05.2023 23:33
Bad Bentheim’de camiye çirkin saldırı

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaleti’ne bağlı Osnabrück bölgesi Bad Bentheim beldesinde caminin dış duvarına terör örgütü PKK ve örgüt liderinin ismi yazıldı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği‘ne (DİTİB) bağlı Bad Bentheim Camii’ne 20 Mayıs Cumartesi günü saat 17:00-18:00 sularında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yapılan yazılı saldırı ikindi namazına camiye gelen cemaat tarafından fark edilip, önce dernek yönetimine haber verildi, ardından olay polise intikal ettirildi.

Bad Bentheim DİTİB Camii dernek başkanı Hakkı Gümüşkuşak, “Camimize terör örgütü PKK ve örgüt liderinin adı yazılarak zarar verilmiştir“ dedi.

Bad Bentheim beldesinde uzun yıllardır temin edilmiş olan huzur ve güven ortamının bu şekilde zarar görmesine müsaade etmeyeceklerine dikkat çeken başkan Gümüşkuşak, “DİTİB Bad Bentheim Camii derneği olarak faaliyetlerimize ve çalışmalarımıza aynı şekilde devam edeceğiz. Beldenin yerel yönetimleriyle, yerel siyasetiyle, komşularıyla ve sakinleriyle iyi ilişkiler içerisindeyiz. Beldemizde huzur ve güven ortamının bu şekilde zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz. Olayın resmi makamlar tarafından en kısa zamanda çözüleceğini umut ediyoruz” diye konuştu.

Gümüşkuşak ayrıca, camilerinin kurulduğu günden bugüne bu ve benzeri saldırıya maruz kalmadığını, yaşanılan olayın hem kendilerini hem de cemaatini üzdüğünü ifade etti.