Berlin Büyükelçiliği’nden Duyuru: "Almanya’ya Seyahat Edecek Vatandaşlarımızın Dikkatine"

  • Güncelleme: 14.08.2021 23:15
Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği, 'Almanya’ya seyahat edecek vatandaşların dikkatine' başlığıyla duyuru yayımladı.
Berlin Büyükelçiliği’nden Duyuru:

Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nın Robert Koch Enstitüsü’nün verileri  ışığında güncellediği Covid-19 risk bölgeleri sıralamasında ülkemiz “yüksek risk bölgesi”  kategorisine alınmıştır. Sözkonusu sınıflandırma, 17 Ağustos 2021 Salı günü saat 00.00  (Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece) itibariyle geçerli olacaktır.

Federal Hükümet tarafından 1 Ağustos 2021 tarihinden bu yana uygulanan güncel ülkeye giriş yönergesine göre, seyahatten 10 gün öncesine kadar bu kategoride yer alan bir ülkede bulunup Almanya’ya seyahat edecek kişilerin, giriş bildirimi yapma (www.einreiseanmeldung.de)  yükümlülüğü bulunmaktadır.

Diğer yandan, 12 yaşından büyük olan ve aşılanmış/hastalığı geçirmiş olduklarını  belgelemeyen tüm yolcuların (hangi ülkeden gelirse gelsinler) Almanya'ya seyahatlerinde  negatif bir test sonucu (azami 72 saat önce yapılmış PCR testi veya azami 48 saat önce  yapılmış antijen testi) ibraz etme yükümlülüğü devam etmektedir. Sözkonusu uygulama  yalnızca havayolu için değil tüm ulaşım araçları için geçerlidir.

İlaveten, “yüksek risk bölgelerinden” seyahat eden yolcuların, Almanya’daki 10 günlük ev  karantinasından muaf olabilmeleri için, hastalığı atlattıklarına dair bir belgeyi ya da (AB  tarafından tanınan) tamamlanmış aşı sertifikasını yetkili makamlara giriş bildirimi portalından  iletmeleri gerekmektedir. Sözkonusu belgeleri ibraz etmeyen şahısların 10 günlük karantina sürelerinin sonlandırılması, Almanya’ya girişten en erken 5 gün sonra (ilave) bir PCR testi ya da hızlı antijen testiyle mümkündür. 12 yaş altı çocuklar için ise karantina süresi ilave bir teste ihtiyaç duyulmadan beş gün sonra sona ermektedir.

Türkiye’den Almanya’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen hususları  dikkate almaları önem taşımaktadır.

Saygıyla duyurulur.