Chorweiler DİTİB Camii iftarına yoğun ilgi

  • Güncelleme: 30.04.2022 02:39
Chorweiler DİTİB Camii iftarına yoğun ilgi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Chorweiler Camii’nin düzenlediğini iftar yemeği yoğun ilgi gördü.

Chorweiler DİTİB Camii’nin Konferans Salonu’nda iftar yemeği öncesi tanışma ve kısa selamlama konuşmaları yapıldı.

İftar yemeğinde; Köln Konsolosu Ahmet Atila, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer, DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral ve Özel Kalem Müdürü Alaattin Salçık, Yeşiller Chorweiler ilçe belediye meclis üyeleri Wolfgang Kleinajans ile Taner Erdener, İnan Gökpınar, Eyalet Milletvekili adayı Lena Teschlade, IGMG Köln bölge başkanı Ali Bozkurt, derneklerden sorumlu emniyet yetkilileri, ilçe okul müdürleri, barış insiyatifi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile iş, sanat, spor ve siyaset çevresinden bir çok isim bir araya geldi.

Pandemi kısıtlaması ile iki yılın ardından yeniden cami faaliyelerine devam edildiği ve iftar sofralarıyla tekrar birlikte olunduğunu ifade eden Chorweiler DİTİB Camii dernek başkanı İbrahim Altun, davete icabet eden misafirlere teşekkür etti.

İftar sofrasına katılan belediye meslis üyeleri ve siyasi parti temsilcileri hazırlanan iftar ortamının güzelliğine vurgu yaparak, iftar daveti için teşekkür ettiler. Barış İnsiyatif Gurubu, Chorweiler Camii ile ortaklaşa barış için yaptıkları dayanışma çalışmalarından bahsetti.

Ramazan, herkesin yerini aldığı güçlü, dayanışmacı bir topluluk yapmaya çağıran bir ay olduğunu ifade eden DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, “Ramazan, özellikle cami cemaatlerini ve komşuları bir araya getiren güzel bir gelenektir. Ramazan komşuluğumuzu, dayanışmamızı ve insanlığımızı da güçlendirir. Kültürü, dili, hatta dini ne olursa olsun, insanlarla birlikte faaliyetler bu şekilde gelişir. Muhtaçlar için empati ve bağış yapma isteği Ramazan ayında daha bilinçli yaşanır. Her şeyden önce kendini bilinçli olarak insanların ve camilerin gündelik hayatına taşır. Bu bize şunu gösteriyor: Ramazan bize sadece hatırlatmakla kalmıyor, onu yaşatıyor. Gönüllerimizle birlikte barışın, birliğin ve beraberliğin yeşermesi için bu Ramazan'da hep birlikte bir umut tohumu ekiyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda Sanatçı Murat Kahraman, tekzip ve hat sanatı mesleğinin ayrıntılarını görsel olarak anlattı.

Konuşmaların ardından ezanın okunmasıyla oruçlar hep birlikte açıldı.

 

Ercüment Aydın / Köln