Denizli’de 5 bin fidan toprakla buluştu

  • Güncelleme: 07.01.2022 19:14
Avrupa Denizlililer Derneği tarafından ‘Bir Fidan Bir Hayat’ sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 5 bin fidan toprakla buluştu.
Denizli’de 5 bin fidan toprakla buluştu

‘Bir Fidan Bir Hayat’ kampanyası kapsamında Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya’yı ziyaret ederek fidan bağışlarını teslim etti.

Denizli Orman Bölge Müdürü tarafından belirlenen Göveçlik ağaçlandırma sahasında Avrupa Denizlililer Derneği adına oluşturulan hatıra ormanında 5 bin fidan gönüllünün katılımıyla toprakla buluştu.

Fidan dikim etkinliğine Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ile Haytabey Orman İşletme Şefi Onur Tuncay katıldı. Günün anısına Tuncay, başkan İnceören’e “Avrupa Denizlililer Derneği Hatıra Ormanı” sertifikasını takdim etti.

Göveçlik ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim merasiminde Haytabey Orman İşletme Şefi Tuncay, Avrupa Denizlililer Derneği nezdinde yaptığı katkılardan ötürü başkan İnceören’e teşekkür etti.

2021 yaz ayında çıkan yangında yaklaşık 18 hektar ormanlık alanının zarar gördüğünü belirten Tuncay, alanda yapılan çalışmalar ve fidan dikim ile ormanlık alanın eski haline kavuşturmayı arzu ettiklerini söyledi.

Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören de, kendilerine sağlanan imkandan ötürü Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya ve Haytabey Orman İşletme Şefi Onur Tuncay’a teşekkür etti.

İnceören şöyle devam etti: “Yanan yemyeşil alanın siyah örtü ile kaplandığını görmekten büyük üzüntü duydum. En kısa zamanda eski haline gelmesini arzu ediyoruz. Avrupa Denizlililer Derneği olarak yaşanan orman felaketinin ardından bir kampanya başlattık. Kampanyamıza sırf Denizlili hemşehrilerimiz değil Avrupa’da yaşayan insanlarımız da katkı sundu. Kampanya kapsamında topladığımız meblağı Denizli Orman Bölge Müdürlüğümüze teslim ettik. Müdürlüğümüzün belirlediği Göveçlik ağaçlandırma sahasında Avrupa Denizlililer Derneği adına gönüllü kardeşlerimizle birlikte fidan dikimini gerçekleştirdik. Bu kampanyalarımız devam edecektir. Tekrar katkıda bulunan kardeşlerime teşekkür ediyorum.”

 

Ercüment Aydın / Köln