DİTİB Camisinden soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımı

  • Güncelleme: 15.01.2023 21:25
DİTİB Camisinden soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerine yakacak yardımı

Almanya’nın Bavyera Eyaleti Nürnberg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii yönetimi, Kabil’de ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımı yaptı.

Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii yönetimi, soğuk kış aylarının gelmesiyle birlikte iyilik hareketi başlatarak, Kabil’de ihtiyaç sahibi ailelere kömür desteğinde bulundu.

Soğuk hava koşullarından ve yaşanan mağduriyetlerden en çok çocukların etkilendiğini ifade eden Nürnberg DİTİB Eyüp Sultan Camii dernek başkanı Hasan Alan, Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarında ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amacıyla kampanya başlattıklarını, elde edilen gelirlerle 50 ton kömür alarak dağıttıklarını söyledi.

İhtiyaç sahibi ailelere 50 ton kömür yardımı

İhtiyaç sahibi ailelere 50 ton kömür yardımı yapıldığını belirten Alan, “Bizler nasıl ki sıcak evlerimizde uyuyabiliyorsak yaşanan mağduriyetlerden dolayı mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin de bu duyguyu yaşayabilsin istedik. Zaman zaman destek olmak adına oradaki kardeşlerimizle yakın ilişki içerisinde bulunarak elimizden geldiğince yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Nerede bir mazlum ve ihtiyaç sahibi varsa her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Hayır sahiplerinin emanetlerini yerlerine ulaştırdık. Bu iyilik hareketine destek veren hamiyetperver cemaatimize, hayırseverlerimize ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına vesile olan gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Temin edilen 50 ton kömür, gönüller tarafından ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Kömür yardımı kapılarına kadar bırakılan aileler, yardımlardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek DİTİB teşkilatına ve Almanya’daki hayırseverlere teşekkür ederek, selam ve dualarını iletti.

Ercüment Aydın / Köln