DİTİB’den Pakistan’daki 1500 öğrencili kız kolejine eğitim desteği

  • Güncelleme: 07.05.2021 02:44
DİTİB gönüllü heyeti, Almanya’daki hayırseverlerin katkılarıyla 2008 yılında hizmete açılan Keşmir bölgesi Kharek şehrindeki Rawalakot Türkiye Kız Koleji’ni ziyarete etti.
DİTİB’den Pakistan’daki 1500 öğrencili kız kolejine eğitim desteği

Düsseldorf DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar, Eyalet Bölge Birliği Bakanı Ersin Özcan’dan oluşan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) gönüllü heyeti, Almanya’daki hayırseverlerin katkılarıyla 2008 yılında hizmete açılan Keşmir bölgesi Kharek şehrindeki Rawalakot Türkiye Kız Koleji’ni ziyarete etti.

DİTİB heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren okul müdiresi Dr. Begum Uzma, okulun yapımında DİTİB’in büyük katkısını hiç unutmadıklarını söyleyerek, Almanya’daki hayırseverleri her zaman minnet, şükran ve dualarla andıklarını ifade etti.

Rawalakot Türkiye Kız Koleji hakkında kısa bilgi veren Uzma, konuşmasına şöyle devam etti: “1500 kişinin eğitim gördüğü kolejimiz yerleşkesinde 100 kişilik yurt, 10 yataklı hastane ve 10 adet lojman bulunuyor. Ayrıca tam donanımlı idari blokları, konferans salonu, spor kompleksi, 4 bloktan oluşan sınıfları, su deposu, 60 volt gücündeki jenaratörü ve Türk mimarisi tarzında inşa edilen minareli camisi ile Rawalakot Türkiye Kız Koleji bölgemizin en itibarlı okullarından bir tanesidir. Allah bu büyük hayra vesile olanlardan razı olsun.”

Düsseldorf DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Mustafa Akpınar ve Eyalet Bölge Birliği Bakanı Ersin Özcan, Ramazan ayı münasebetiyle okulun sorunlarını tespit etmek ve ihtiyaçlarını gidermek maksadıyla okulu ziyaret ettiklerini söyledi.

Mazluma ve mağdura uzanan el olmaya ve yedi kıtaya ulaşmaya çalışıyoruz

Bu güzel ülkenin, 2005 yılında yaşanan depremin ardından geleceği olan gencecik insanlarını bir anda kaybettiğini belirten Akpınar, “Gönüllü DİTİB heyeti olarak bugün Kharek şehrinde inşa edilen Rawalakot Türkiye Kız Koleji’ndeyiz. Okulun ihtiyaçlarını yerinde görmek ve durum tespitinde bulunmak maksadıyla geldik. Almanya’da yaşayan hayırseverler kardeşlerimiz 2005 yılında Pakistan halkına güzel bir eser, güzel bir eğitim yuvası kazandırmışlar. Böyle güzel bir müesseseyi inşa etmekle ne kadar doğru ve hayırlı bir iş yapıldığını okulu yerinde görerek müşahade ettik. Öğretmeni, öğrencisi ve yöneticileriyle bu güzel insanların mutlululuklarına şahit olduk. Almanya’daki kardeşlerimizin zekat ve fitre bağışları ile burada eğitim gören öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Teşkilatımıza gönül veren hayırseverlerin katkılarıyla mazluma ve mağdura uzanan el olmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle emanetlerini teşkilatımıza teslim eden cemaatimize ve hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Pakistan’da 2005 yılında yaşanan depremin ardından Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından inşa edilen Rawalakot Türkiye Kız Koleji 2008 yılında dönemin genel başkanı merhum Rıdvan Çakır ve Sadi Arslan’ın katılımlarıyla hizmete açılmıştı.

DİTİB heyeti, iki gün süren temasları sırasında Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ile eski Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşesi olan Eğitim Müşaviri Dr. İlhami Ayrancı’yı da ziyaret etti.


Ercüment Aydın