DİTİB gençleri hazırladıkları "Ramazan Günlüğü"nü ücretsiz dağıttı

  • Güncelleme: 24.04.2021 18:42
Köln DİTİB Bölge Birliği Gençlik Kolu, rahmet ve bereket ayı Ramazan’a özel hazırladıkları “Ramazan Günlüğü” el kitabını 3 bin gence ücretsiz olarak dağıttı.
DİTİB gençleri hazırladıkları

Köln DİTİB Bölge Birliği Gençlik Kolu, rahmet ve bereket ayı Ramazan’a özel hazırladıkları “Ramazan Günlüğü” el kitabını 3 bin gence ücretsiz olarak dağıttı.

Koronavirüs salgını sebebiyle cami içi hizmetler başta olmak üzere cami dışı birçok hizmete geçici olarak ara verilen bu süreçte gençlerin din hizmetlerinden mahrum kalmaması için Köln DİTİB Bölge Birliği Gençlik Kolu tarafından sosyal medyada, yazılı ve görsel olarak “Ramazan Günlüğü” ismiyle kitap hazırladı.

Köln DİTİB Bölge Birliği Gençlik Kolu tarafından Ramazan ayına özel oluşturulan “Ramazan Günlüğü” isimli çalışma için başkan Hüseyin Akar şunları kaydetti: “Rahmet ve bereket ayı Ramazan’a özel birlik yönetim kurulu üyeleri ve komisyon üyesi gençlerle birlikte “Ramazan Günlüğü” isimli bir çalışma yaptık. Gençlere hitap eden A5 formatında ve toplam 18 sayfadan oluşan “Ramazan Günlüğü” kitabını tasarlayıp dağıtımını yaptık. Bu kitapta Ramazan ayının her bir günü için ayrı bir sayfa oluşturduk ve yapılabilecek makbul ibadetler, zikirler, duâlar, sünnetler ve okunacak ayet ile meallerini bir araya getirdik. Günlüğün arka sayfasında da Afrika ülkeleri için ‘Su Kuyusu’ projesini yayımladık. “

50 camide 3 bin gence ücretsiz dağıtıldı

Köln bölgesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı 50 cami derneğinin gençlik kolları üyelerine "Ramazan Günlüğü" kitabı ile birlikte hediye paketi hazırlanarak ücretsiz olarak 3 bin gence dağıtıldı. Ayrıca İdlib’de mağdur ve mazlum aileler için “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” temasıyla başlatılan ‘İyilik Konutları’ kampanyasına 90 konut ile katkıda bulunan gençlik kollarına teşekkür belgesi takdim edildi.

Ercüment Aydın / Köln