DİTİB‘in kurucusu ve iş dünyasının sevilen ismi Erdoğan Yüksel son yolculuğuna uğurlandı

  • Güncelleme: 04.10.2022 18:56
DİTİB‘in kurucusu ve iş dünyasının sevilen ismi Erdoğan Yüksel son yolculuğuna uğurlandı

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği‘nin (DİTİB) yönetim kurullarında 12 yıl süreyle üyelik ve genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan, iş dünyasının duayen isimlerinden Erdoğan Yüksel, son yolculuğuna uğurlandı.

Uzun zamandır sağlık sorunları nedeni ile tedavi gören DİTİB’in kuruluşundan bu yana kurucu genel kurul üyeliği yapan, iş dünyasının sevilen ve saygın isimlerinden Erdoğan Yüksel 86 yaşında hayata veda etti.

Merhum Erdoğan Yüksel’in cenazesi, öğle namazına müteakip ikamet ettiği ve üyesi olduğu Kerpen’deki DİTİB Emir Sultan Camii’nde, ikindi namazına müteakiben de uzun yıllar hizmet ettiği  Köln DİTİB Genel Merkezi‘ndeki Merkez Camii’nde kılınarak son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Erdoğan Yüksel için Köln DİTİB Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze merasimine; merhumun ailesi başta olmak üzere DİTİB Köln Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Yönetim Kuru Üyesi İrfan Saral, ZSU Başkanı Ali Özdemir, DİTİB personeli, çevre cami dernek yöneticileri, din görevlileri, stk temsilcileri ile iş dünyasından isimlerin yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı.

Erdoğan Yüksel’in cenaze namazını Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey kıldırdı. Kuzey, cenaze namazı öncesi başta kederli ailesi olmak üzere iş dünyasına ve DİTİB camiasına ve sevenlerine başsağlığı dileğinde bulundu. Kuzey, konuşmasının ardından merhum Erdoğan Yüksel için helallik istedi ve cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze namazının ardından merhum Erdoğan Yüksel’nin oğlu Hakkı Yüksel ve ailesi taziyeleri kabul etti.

Merhumun cenazesi İstanbul Karacaahmet Mezarlığı‘nda defnedilmek üzere hava yoluyla Türkiye’ye gönderildi.

İş dünyasının duayen ismi merhum Erdoğan Yüksel, 1965 yılında Almanya’nın Köln şehrinde ilk Türk bakkalını açan, Almanya ve Avrupa’nın en büyük süpermarket zincirlerine sipariş almayı başaran, Türkiye’den ürünlerin getirilmesi ve Almanya’da dağıtımı için bir nakliye şirketi kurmuştu.

Yüksel başarılı iş hayatının yanı sıra 1985 yılından itibaren 12 yıl süreyle Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yönetim kurulu üyeliği yaptı. Dürüst, idealist, girişimci, alçak gönüllü ve hayırsever iş insanı kimliği ile ön plana çıkan Erdoğan Yüksel, 150 kişilik Zihinsel Engelli Okulu yaptırarak, hayırseverlik çalışmalarını vakıf aracılığıyla yürüttü.

Ercüment Aydın / Köln