Gümülcine Başkonsolosluğu’nda “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü” töreni yapıldı

  • Güncelleme: 15.07.2021 21:35
Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü” münasebetiyle bir tören düzenlendi.
Gümülcine Başkonsolosluğu’nda “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü” töreni yapıldı

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda “15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü” münasebetiyle bir tören düzenlendi.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihindeki FETÖ darbe girişiminin beşinci yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, 2007 - 2015 Rodop sabık milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin, Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, yerel yöneticiler ile çok sayıda davetli katıldı.

Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen tören, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Türkiye bundan beş yıl önce bugün, hem iç hem dış kamuoyunun gözleri önünde kanlı bir darbe girişimi yaşadığını belirten Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sinsi bir planla yıllar içinde sızdırdığı mensupları, seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve Hükümeti devirmeye çalışarak, anayasal düzenimizi değiştirmeye kastettiler” dedi.

Başkonsolos Ömeroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk demokrasisinin maruz kaldığı bu hain darbe girişimine halkımızın her kesimince karşı çıkıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, halkımızın ve devletimizin demokrasiyi ve cumhuriyetimizi koruma yönündeki ortak kararlılığı ve canı pahasına kahramanca direnişi sayesinde darbeciler başarısız oldular.   Darbe girişiminin beşinci yıldönümünde, demokrasimize sahip çıkarken yaşamlarını yitiren aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Gazilerimize minnet duygularımızı sunuyoruz.”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in 15 Temmuz şehitleri için yaptığı dua sona erdi.