Köln Merkez Camii din görevlisi Kader, dünya evine girdi

  • Güncelleme: 14.11.2021 13:41
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB ) Köln Merkez Camii din görevlisi Mustafa Kader, düzenlenen muhteşem düğünle dünya evine girdi.
Köln Merkez Camii din görevlisi Kader, dünya evine girdi

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB ) Köln Merkez Camii din görevlisi Mustafa Kader, düzenlenen muhteşem düğünle dünya evine girdi.

Köln DİTİB Merkez Camii din görevlisi Mustafa Kader, ilahiyatçı Müberra Nur Ergün ile dünya evine girdi. Duisburg’da yapılan düğün töreni Köln DİTİB Merkez Camii Din Görevlisi Naci Şengün’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. 

Düğününe; DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek, Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, IGMG Teşkilatlanma Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Murat İleri, IGMG Ruhr-A Bölge Başkanı Abdullah Kodaman, Köln DİTİB Merkez Camii din görevlileri Naci Şengün ve Gökhan Uygun, DİTİB kurucu genel kurul üyesi Nihat Özkan, DİTİB genel merkez personeli ve din görevlilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Gelin ve damadın mutluluklarına ortak olmak için çok sayıda davetlinin katıldığı görkemli düğünde, gelin ve damadın babaları Mehmet Ergün ile İbrahim Kader, konukları kapıda karşılayarak ev sahipliği görevlerini en güzel şekilde yaptı.

Düğün töreninde konuşma yapan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Evlilik çok kutsal bir müessesedir. Doğum, evlenme ve ölüm, insan yaşamının başlıca üç geçiş dönemini oluşturmaktadır. Bugün burada evlatlarımızın aile olabilmeleri için temel taşını ve harcını teşkil eden düğün merasmiyle bir araya geldik. Aile binasını ayakta tutan harçta, sevgi ve saygıdır. Yüce Allah, sizlerin birbirinize olan sevgisini sonsuzluğa kadar daim eylesin” dedi.

İlahi ve Türk Sanat Musikisi ile renklenen, ikramlardan servislerin yapılmasına kadar herşeyin kusursuz olduğu düğünde, gelin ve damadın babaları Mehmet Ergün ile İbrahim Kader,  bu güzel birlikteliğe ortak olan ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm davetlilere teşekkür etti.

Ercüment Aydın / Duisburg