Landshut’ta Yunus Emre’yi anma etkinliği düzenlendi

  • Güncelleme: 30.11.2021 22:47
Landshut’ta Yunus Emre’yi anma etkinliği düzenlendi

Bavyera eyaleti Landshut beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Yunus Emre Camii’nde, Yunus Emre’yi anma etkinliği düzenlendi.

Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700’üncü yılı münasebetiyle 2021 yılı, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Organizasyonu (UNESCO) tarafından ‘Yunus Emre Yılı’ olarak kabul edildi. ‘Yunus Emre Yılı’ etkinlikleri kapsamında da Landshut DİTİB Yunus Emre Camii tarafından Yunus Emre’yi anma programı gerçekleştirildi.

Yunus Emre Camii ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe, Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, Münih Eğitim Ataşesi Mustafa Çakır, Münih Din Hizmetleri Ataşesi Sıddık Yılmaz, Alman- Türk Okul Aile Birliği, Türkçe öğretmeni Zeynep Karayazı, dernek başkanı Mesut Karaüzüm, başkan yardımcısı Dr. Ahmet Taşkıran, kadınlar kolu başkanı Azime Hal, dernek yöneticileri, din görevlileri ile cami cemaati katıldı.

Yunus Emre’nin şiirlerinde bulunan birlik olma duygusuna dikkat çeken Münih Başkonsolosu Mehmet Günay, “Gönül insanı, tasavvuf şairi Yunus Emre, hoşgörüsü, sevgi, saygı gibi değerleriyle, duru Türkçesiyle yüzyıllarca insanlığa yol gösterici olmuş, sevilen bir halk adamı kimliğini kazanmıştır. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz“ dedi.

Etkinlik çerçevesinde günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmaların ardından öğrencilerinin sunduğu şiir ve tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü. Ney ve ud eşliğinde ilahi ve kasideler seslendirdi. Pandemi kuralları dikkate alınarak gerçekleştirilen etkinlik, Yunus Emre'nin hayatı ve eserlerinin tanıtıldığı sinevizyon gösterimi ile sona erdi.


Ercüment Aydın / Köln