Srebrenitsa Soykırımı kurbanları Ankara'da anıldı

  • Güncelleme: 04.07.2022 23:07
Srebrenitsa Soykırımı kurbanları Ankara'da anıldı

27. Yılında Srebrenitsa Gerçeği "Medeniyetin İmtihanı" paneli Türkiye'nin dört bir yanından gelen Rumeli Balkan STK temsilcileri ve akademisyenlerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi.

Gazeteci yazar Güleyman Gündüzün moderstörlüğünde gerçekleşen panele konuşmacı olarak; Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Aliya İzzetbegoviç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Faris Nanić ve Meliha Mehmedagić Nanić, Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü Eski Müdürü Amor Mašović ve Aida Mašović, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Admir Mulaosmanović, RMIT Üniversitesi - Melbourne Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hariz Halilovich, Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subašić, Podrinje Kadınları (Bratunac) Derneği Başkanı Šuhra Sinanović katıldı.

Türkiye’nin her vilayetinden Boşnak ve Rumeli derneklerinin yoğun katıldıgı programa TBMM milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarınınin üst düzey temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.

Panel Boşnak Ses ve piyano saatçıları Latif Moćević ve Halid Hajduković’in seslendirdiği duygusal sevdalinkalar ile sona erdi.