T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in Ramazan Bayramı Mesajı

  • Güncelleme: 01.05.2022 17:08
T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen’in Ramazan Bayramı Mesajı

T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen Ramazan Bayramı dolayısıyla Avrupanın Sesi Gazetesi ve Haber Sitelerimize bayram mesaj gönderdi.

T.C. Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi:

Değerli vatandaşlarım, Türk toplumunun kıymetli mensupları,

Mübarek Ramazan ayının hitamında bir Ramazan Bayramı’na daha erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. 

Geçen iki yıldan farklı olarak salgın kısıtlamalarının bir nebze gevşetilmesiyle birlikte, Ramazan ayı süresince çeşitli iftar sofralarında vatandaşlarımız ve Almanya Türk toplumuyla biraraya gelebilmiş olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Huzur ve mutluluk içinde paylaştığımız iftar sofralarımızın daim olmasını diliyorum.

Sevgi ve kardeşlik duygularının güçlendiği, toplumsal barış ve hoşgörünün ön plana çıktığı bayramlar özellikle memleketlerinden uzakta bulunan bizler için ayrı bir anlam taşımaktadır. Bu özel günler, memleket ve aile özlemi çeken, Almanya’da yerleşik Türk toplumuna tarih, kültür ve din bilincini tazeleme ve milli geleneklerini birlikte yaşatma imkânı da tanımaktadır. 

Bu vesileyle, buradaki Türk toplumunun, Almanya’da hayatın her alanında elde ettiği başarıları gururla takip ettiğimizi ve desteklediğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği ve 13 Başkonsolosluğumuz Almanya’daki vatandaşlarımızın ve soydaşlarımızın güvenlik, esenlik ve refahını iyileştirmeye yönelik her türlü çabayı sarf etmeye, sorunlarının çözülmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi için canla başla çalışmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, Bayramın milletimize, Almanya Türk toplumuna, tüm İslam âlemine ve insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum.