TDV, Filistin’e “Bir Damla Hayat” oluyor

  • Güncelleme: 08.06.2021 14:59
Türkiye Diyanet Vakfı, “Bir Damla Hayat Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi” Projesi kapsamında Filistin halkının temiz içme suyuna erişmesine katkı sağlıyor.
TDV, Filistin’e “Bir Damla Hayat” oluyor

Türkiye Diyanet Vakfı, “Bir Damla Hayat Su Kuyusu ve Vakıf Çeşmesi” Projesi kapsamında Filistin halkının temiz içme suyuna erişmesine katkı sağlıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, İsrail’in gerçekleştirmiş olduğu son saldırılarla birlikte bölgede temiz içme suyuna erişmede sıkıntılar yaşandığını ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu zamana kadar Filistin’e toplamda 13 su kuyusu ve vakıf çeşmesi yaparak yaklaşık 200 bin kişinin istifadesine sunduklarını belirten Açık, şunları kaydetti:

“Türk milletinin destekleriyle su kuyusu ve vakıf çeşmesi açma çalışmalarımız bu dönemde de devam ediyor. Kardeşlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek için bölgede neye ihtiyaç varsa onu karşılamaya gayret ediyoruz. Yapılan son saldırılar sonrasında temiz içme suyuna erişmekte ciddi anlamda sıkıntılar yaşandığını öğrendik. Su kuyusu ve vakıf çeşmesi açma yönündeki tecrübe ve deneyimlerimizle birlikte bu alanda da kardeşlerimize yardım ulaştırıyoruz. Bölgede 3 su kuyusu ve vakıf çeşmemiz yapım aşamasında, 2 çeşmemizin ise proje çalışmaları devam ediyor. Bunlar da tamamlandıktan sonra inşallah toplamda 18 su kuyusu ve vakıf çeşmesi ile Filistin’e Bir Damla Hayat olacağız. En önemli yaşam kaynağımız suya erişemeyen kardeşlerimizi suya kavuşturmuş olacağız. Yapım ve proje aşamasındaki çeşmelerimiz tamamlandıktan sonra bölgede yaklaşık 300 binden fazla kişinin temiz içme suya erişmesini sağlamış olacağız.”

Su kuyusu ve vakıf çeşmelerinin güneş enerjisi ile çalıştığını ve 60 ila 120 metre derinliklere inilerek temiz suya erişildiğini ifade eden Açık, “Bu yönüyle çeşmelerimiz çok uzun yıllar boyunca bölge halkının ihtiyacını karşılayabilecek özellikte. Ayrıca açtığımız çeşmelerin tamamında 10-40 ton kapasiteye sahip depolar bulunuyor. Bizler evlerimizde nasıl ki musluğu çevirdiğimizde suya erişebiliyorsak bu kardeşlerimizde o rahatlıkta temiz içme suyuna erişebiliyor” diye konuştu.

Açık, Filistin’e her alanda yardım çalışmalarının devam ettiğini ve destek olmak isteyen vatandaşların bagis.tdv.org adresinden online olarak istedikleri alanda istedikleri miktarda bağışta bulunabileceklerini söyledi.