TDV şubelerinden İdlib’e konut seferberliği

  • Güncelleme: 05.03.2021 22:39
Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) savaş mağduru aileleri sıcak bir yuvaya kavuşturmak için İdlib’de “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” temasıyla yürüttüğü İyilik Evleri projesine ülkenin dört bir yanından destek geliyor.
TDV şubelerinden İdlib’e konut seferberliği

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV) savaş mağduru aileleri sıcak bir yuvaya kavuşturmak için İdlib’de “Bir İyilik Sıcak Bir Yuva” temasıyla yürüttüğü İyilik Evleri projesine ülkenin dört bir yanından destek geliyor.

Malatya Battalgazi, Antalya Kaş, Kütahya Tavşanlı, Tokat, ve Rize’de din görevlileri, müftülük personeli, hayırseverler ve 4-6 yaş kuran kurslarında eğitim gören öğrencilerin destekleriyle toplana 252 iyilik konutu tutarı toplam 1 milyon 512 bin 540 TL Türkiye Diyanet Vakfına bağışlandı.

Battalgazi İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Özdemir, zor şartlar altında hayatlarını sürdüren savaş mağduru ailelere destek olmak amacıyla Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran başkanlığında yaklaşık bir ay süren yardım kampanyası gerçekleştirdiklerini söyledi.

Müftülük çalışanlarının, din görevlilerinin, kuran kursu öğreticilerinin ve vatandaşların kampanyaya çok büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Özdemir, “Savaş mağduru ailelerimizi sıcak bir yuvaya kavuşturmak için çıktığımız iyilik yolunda 726 bin 540 TL bağış topladık. İdlib’te Battalgazi Mahallesi adıyla 121 konut inşa edilecek. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Antalya Kaş İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Turgut Topaloğlu, yapılacak küçük iyiliklerin mazlum ve mağdurların hayatlarında çok büyük hayırlara dönüşebildiğini söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfının yürütmüş olduğu İyilik Konutları Projesine din görevlileri, kuran kursu öğreticileri müftülük personeli ve hayırseverlerin destekleriyle 12 konut 72 bin TL’lik destek verdiklerini belirten Topaloğlu, “Savaş mağduru ailelerin yaşadıkları zor şartları görünce çok üzülüyoruz, içimiz parçalanıyor. İnsanların gıda ve barınma gibi acil temel ihtiyaçları var. Hiçbir şey yapmama hakkına sahipsiniz ama yapacağınız her iyilik bir gün karşınıza çıkacaktır ve sizi bulacaktır” diye konuştu.

Kütahya Tavşanlı Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Hüseyin Aksoy da, ilçe genelinde başlattıkları kampanyanın çok büyük destek gördüğünü söyledi.

Aksoy, din görevlileri, müftülük personeli ve hayırseverlerin destekleriyle toplanan 24 konut bedeli 144 bin TL’nin konut yapımı için Türkiye Diyanet Vakfına gönderildiğini ifade etti.

Tokat İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Abdullah Pamuklu, yaklaşık 1 ay önce 30 konut hedefiyle başlattıkları kampanya kapsamında Tokat’ın da plaka kodu olan 60 konuta ulaştıklarını dile getirdi.

İl ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, kuran kursu öğreticileri ve vatandaşların desteği ile 360 bin TL’lik bağış topladıklarını ifade eden Pamuklu, “Kısa sürede hedefimizin çok üstünde destek gördük. Toplumumuzdaki bu yardımlaşma duygusu var olduğu sürece dünyanın dört bir yanına milletimizin yardım elini ulaştırmaya devam edeceğiz. Suriyeli kardeşlerimiz de inşallah yapılan bu konutlarla daha rahat bir hayata adım atmış olacak” dedi.

Rize Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Naci Çakmakçı da il genelinde toplumun her kesiminden İyilik Konutları projesine destek geldiğini belirtti.

Bu zamana kadar 2 konut bedeli 4-6 yaş kuran kursları öğrencilerinden olmak üzere toplamda 35 konut bedeli 210 bin TL bağış toplandığını ifade eden Çakmakçı, “Çadır kentlerde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren ailelerimizi biran önce sıcak bir yuvaya kavuşturmak istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımız da bizlere çok büyük destek veriyor” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık da, Türkiye’nin dört bir yanından İyilik Konutları Projesine çok büyük destek geldiğini söyledi.

Açık, büyük bir yardımlaşma örneği gösterilerek savaş mağduru ailelerin sıcak bir yuvaya kavuşturulduğunu ifade etti.