UID Genel Başkan Köksal Kuş, İsveç’deki alçak gösterileri kınadı

  • Güncelleme: 21.01.2023 19:48
Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkan Köksal Kuş, İsveç’deki son gelişmeleri kınadı.
UID Genel Başkan Köksal Kuş, İsveç’deki alçak gösterileri kınadı

Genel Başkan Kuş, Avrupa’daki seçmenleri sağduyulu olmaya ve hiçbir provokasyona gelmemeye yönelik telkinde bulundu.

UID Genel Merkez’de düzenlenen toplantıda, “İsveç’deki terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının Türk milletini ve Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı hedef alan alçak gösterilerini kınıyoruz. Stockholm Şehir Savcılığı’nın söz konusu terör propagandası olan, ırkçı ve nefret içeren bu alçak provokasyonla ilgili soruşturmaya gerek duymamasını da aynı abeslik ve embesillik ile karşılıyoruz” İsveç’deki son gelişmelere ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını Türkçe ve Almanca olarak UID Kadınlar Kolu Başkanı Kübra Arıcı Sarrantino okudu.

Sarrantino, “İsveç Hükümetini Göreve Davet Ediyoruz” başlığıyla okuduğu açıklamada, “İsveç’in başkenti Stockholm’da terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının Türk milletini ve Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı hedef alan alçak gösterisini Avrupa’da yaşayan Türkler adına şiddetle kınıyoruz. Böyle bir terör eyleminin ne Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na ne de başka bir ülkenin halkına ve devlet temsilcilerine karşı hiçbir daha yapılmamasını ve aynı zamanda böyle bir rezalete bir daha izin verilmemesinin gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

İğrenç ve alçak eylemleri düzenleyenlere karşı yasal işlemlerin başlatılması gerektiğine dikkat çeken Sarrantino, “Türkiye’deki seçimler öncesi, Avrupa’da terör örgütü yandaşlarının provokasyonlarının artış gösterebileceğinin de gerekli makamlar tarafından göz önünde bulundurulmasını ve buna göre güvenlik güçlerinin teyakkuzda olmasını talep ediyoruz. Terör örgütü yandaşlarının İsveç’de olduğu gibi Avrupa’nın değişik bölgelerinde de huzursuzluk çıkarmaları biz Avrupa halklarının güvenliğini de tehdit etmektedir.

Terör eylemlerine on yıllardır müsamaha gösteren bazı ülkelerin NATO gibi ciddi bir savunma oluşumuna girme arzusu da ayrıca abesle iştigaldir. Stockholm Şehir Savcılığı’nın söz konusu terör propagandası olan, ırkçı ve nefret içeren bu alçak provokasyonla ilgili soruşturmaya gerek duymamasını da aynı abeslik ve embesillik ile karşılıyoruz.

Bu ülkelerin bozuk olan terörle mücadele sicilini bir an önce düzeltmelerini, bu iğrenç ve alçak eylemleri düzenleyenlere karşı yasal işlemler başlatmalarını ve terör örgütleri ile ciddiyetle ve başlıca mücadele etmelerini ivedilikle bekliyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası sorunların çözümünde rolünün olağanüstü olduğunu vurgulayan açıklamada, Sarrantino şöyle devam etti: “Sayın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın bizzat Ukrayna’ya insani yardım ve enerji konusunda sağladığı destekten başlayarak, Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı barışın tesisi için Türkiye’nin kolaylaştırıcılık ve arabuluculuk görevi üstlenmesi, esir değişimi konusundaki çalışmaları, tahıl koridorunun gerçekleşmesindeki Türkiye’nin azimli gayretleri, Suriye iç savaşından kaçan milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapması gibi birçok uluslararası sorunların çözümünde veya hafiflemesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun devlet başkanının rolü küçümsenemeyecek kadar büyük ve olağanüstüdür. Birçok uluslararası tıkanıklığın ve umutsuzluğun yegane umudu ve çaresi haline gelmiş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhurbaşkanı’na insanlık adına minnettarlık ve şükranlık duyulacağı yere bu şekilde iğrenç ve alçak eylemlere tolerans gösteren ve gerekli yasal işlemleri başlatmayan İsveç hükümetini ve yargısını bir an evvel göreve davet ediyoruz.”

Basın toplantısında UID yönetim kurulu ve mkyk üyeleri de hazır bulundu.