Ukraynalı mültecilere DİTİB gönüllülerinden yardım eli

  • Güncelleme: 24.03.2022 00:05
Almanya’nın Dinslaken şehrinde Ukraynalı mültecilere DİTİB gönüllüleri yardım eli uzattı.
Ukraynalı mültecilere DİTİB gönüllülerinden yardım eli

Almanya’nın Dinslaken şehrinde Ukraynalı mültecilere DİTİB gönüllüleri yardım eli uzattı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Duisburg Merkez Camii gönüllüleri, çoğunluğu çocukl olan 180 kişinin kaldığı Dinslaken Ukraynalı mülteciler kampını ziyaret ederek, sıcak yemek, su ve gıda yardımında bulundu.

Duisburg DİTİB Merkez Camii adına yaşlılar heyeti, kadın ve gençlik kollarından oluşan gönüllüler, cami cemaati ve iş insanları tarafından bağışlanan kuru gıda, çocuklar için yiyecek ve içecekleri kampta yaşayan mültecilere ulaştırdı.

Duisburg DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Yusuf Aydın, yaşlılar heyeti başkanı Osman Çalık, yönetim üyesi Eren Turgut, din görevlisi Niyazi Tok, kadın ve gençlik kolları üyelerinin, Dinslaken Ukraynalı mülteciler kampı ziyareti sevinçle karşılandı.

DİTİB olarak mülteci ailelere destek olmak amacıyla kampa gittiklerini ifade eden Duisburg DİTİB Merkez Camii dernek başkanı Yusuf Aydın, Ramazan ayında kampta sıcak yemek ihtiyacını karşılamak için mobil aş aracı tahsis edeceklerini ve sıcak yemek ihtiyacını karşılayacaklarını belirtti. Aydın, ayrıca Dinslaken DİTİB Selimiye Camii işbirliğiyle makarna, şeker, zeytin, peynir gibi ürünlerden oluşan temel gıdalar, hijyen malzemesi, yorgan, yastık ve havlu, soğuktan etkilenen çocuklara kıyafet, ayakkabı, terlik ile maddi yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kamp ziyaretinde bilhassa çocukların sevindiğini görmekten mutluluk duyduklarını belirten din görevlisi Niyazi Tok, DİTİB’in "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır." hadis-i şerifinde ifade edildiği üzere, dünyanın her bir köşesinde bütün insanlığın hizmetinde çalışan bir iyilik hareketi olduğunu dile getirdi. Tok, “Hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını ulaştırmak üzere kampı ziyaret ettik. Yardımlarımız ve gayretlerimiz bundan sonra da devam edecek. Rabbim iyilik yolundaki bu çabalarımızı ve hayırlarımızı kabul eylesin" dedi.

Ercüment Aydın / Köln