YTB’den Karabağ Şehit ve Gazilerinin Çocuklarına Özel Türkiye Bursları Kontenjanı

  • Güncelleme: 17.06.2021 11:33
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Karabağ Zaferi’nin şehit ve gazi çocuklarına bu yıl Türkiye Bursları kapsamında özel kontenjan ayırdıklarının müjdesini verdi.
YTB’den Karabağ Şehit ve Gazilerinin Çocuklarına Özel Türkiye Bursları Kontenjanı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Azerbaycan’ın bölünmezliği uğruna şehit ve gazi olan kahramanların aileleri için kurulan “Yaşat Vakfı”na yaptığı ziyarette, Karabağ Zaferi’nin şehit ve gazi çocuklarına bu yıl Türkiye Bursları kapsamında özel kontenjan ayırdıklarının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Azerbaycan’a gerçekleştirilen ziyarette yer alan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, burada çeşitli temaslar ve çalışma ziyaretleri de gerçekleştirdi. Bu kapsamda Azerbaycan’da, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü uğruna şehit ve gazi olan kahramanların aileleri için kurulan “Yaşat Vakfı” yetkilileri ile bir araya geldi.

Eren, görüşmeye ilişkin gerçekleştirdiği paylaşımda Azerbaycan’ın haklı davasında her zaman yanında olduklarını belirterek, Karabağ Zaferi’nde şehit ve gazi olan kahramanların çocuklarına bu yıl Türkiye Bursları kapsamında özel kontenjan ayırdıklarının müjdesini verdi. Abdullah Eren ayrıca; YTB’nin faaliyet alanlarındaki çalışma ve projeleriyle Azerbaycan’a desteğini her geçen gün arttırdığına da dikkat çekti.

YTB Başkanı Eren, temasları kapsamında Azerbaycan Hazar Üniversitesi’ni de ziyaret etti. Eren burada “Türkiye Mezunu Akademisyen ve İş Adamları Platformu” ile buluştu. Türkiye Mezunlarının iki ülkenin birlikteliğini güçlendiren önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken Abdullah Eren’e Platform tarafından Azerbaycan'a eğitim alanında sunduğu destekten ötürü Kardeşlik Ödülü takdim edildi.