Köln DİTİB Merkez Camii'nde birlik ve beraberlik vurgusu

  • Güncelleme: 11.01.2024 22:32
Köln DİTİB Merkez Camii'nde birlik ve beraberlik vurgusu

Mübarek üç ayların müjdecisi Regaib Kandili, Köln DİTİB Merkez Camii’nde coşkuyla idrak edildi.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı camilerin dolup taştığı bu gecede eller alemlerin Rabbi Yüce Allah‘a dua için açıldı.

Almanya genelindeki bütün camilerde Regaib Kandili münasebetiyle Kur’an-ı Kerim, mevlid-i şerif, ilahiler okunarak gecenin anlam ve önemine binaen vaazlar verildi. Köln DİTİB Merkez Camii‘nde kandil özel programı gerçekleştirildi.

Akşam namazının ardından gerçekleştirilen Regaib Kandili programında, Köln DİTİB Merkez Camiii din görevlileri Dr.Adem Kemaneci, Gökhan Uygun ve Salim Dereyurt tarafından Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve mevlid-i şerif okundu.

Fırsat kapısı kandil geceleri

Gecenin anlam ve önemini anlatan Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara, İslam dininde dünya ve ahiret mutluluğunu kazanmak için mübarek gün ve gecelerin önemli olduğunu ifade etti. Kandil gecelerini çölde su bulunan gözeler gibi nitelendiren Kara, her birinin ayrı bir heyecan ve lezzet getirdiğini ve Kandil gecelerinin günah işleyenler için bir fırsat olduğunu vurguladı.

Rahmetin, merhametin sağanak sağanak yağdığı aylar

Regaib Kandili'nin üç ayların arifesi olduğunu belirten Kara, bu gecenin manevi hayatımızda olgunluğu yakalama fırsatı sunduğunu, rahmetin, merhametin, mağfiretin sağanak sağanak yağdığı aylar olduğunu ifade etti.

Sosyal ve ahlaki sorumluluklar

Regaib Kandili'ni değerlendirmek için yapılması gereken ibadetleri sıralayan Kara, Tevbe ve istiğfar, Kur'an-ı Kerim okuma, Salâtü-Selâm getirme, kaza namazı kılma, nafile namaz kılma gibi ibadetlerin bu gecede önemli olduğunu vurguladı. Kara, ayrıca, ziyaretlerde bulunma, küslükleri sonlandırma, aile büyüklerini ziyaret etme gibi sosyal ve ahlaki sorumluluklara da dikkat çekti.

Birlik ve beraberlik

Regaib Kandili'nin birlik ve beraberlik içinde geçirilmesini ve bu gecenin hayırlar getirmesini dileyen Kara, Ümmet-i Muhammed’e iyilik temennisinde bulundu. Birlikte yaşadığımız insanların ve özellikle Rabbimizin razı olacağı bir hayat nasip etmesini dile getiren Kara, Regaib Kandili'nin hayırlar getirmesini temenni etti.

Regaib Kandili programı Köln DİTİB Dini Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Sinan Kara tarafından yapılan duanın ardından yatsı namazının kılınmasıyla sona erdi.

Ercüment Aydın / Köln