Genel Müdür Akbulut: Yaz Kur’an kurslarımıza 2 buçuk milyon öğrenci katıldı

  • Güncelleme: 10.08.2023 21:47
Genel Müdür Akbulut: Yaz Kur’an kurslarımıza 2 buçuk milyon öğrenci katıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, "Bu yıl Başkanlığımızın yaz Kur’an kurslarında 2 buçuk milyon öğrencimiz eğitimlerini tamamlayacaklar." dedi.

Düzce İl Müftülüğü tarafından "2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı" düzenlendi.

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Osman Aydın yaptı.

Sonrasında kürsüye gelen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, yaz Kur’an kurslarının önemine vurgu yaparak, "Eğitim, doğumdan ölüme kadar zaman ve mekan ayırt etmeksizin devam ediyor. Bu yıl Başkanlığımızın yaz Kur’an kurslarında 2 buçuk milyon öğrencimiz eğitimlerini tamamlayacaklar." dedi.

Yaz Kur’an kurslarının herkeste izler bıraktığının altını çizen Akbulut, "Yaz Kur’an kursları, bilerek veya bilmeyerek hepimizin hayatında bir iz bırakmıştır. Bizler, çocukluğumuzda yaz Kur’an kurslarına gittiğimiz zamanlar tam Kur’an’a geçerdik ama kurs biterdi. Şimdi ise Başkanlığımızın yıl boyu süren din eğitimi programları sayesinde yavrularımız, yaz ve kış her zaman eğitimlerine devam ediyorlar. Sizlerden çocuklarınızı bu programlarımıza göndermenizi tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Programın sonunda "Rotayı Yıldızlar Belirler Projesi"ne katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kapanış Programına Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Yığılca Belediye Başkanı Rasim Çam, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, ilçe müftüleri, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.